Przekręt w ASO Skody-nowy soft do LPG - dotrysk benzyny!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8162
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A ja Wam powiem, ze Stag4+, wtryskiwacze Reg Fast, reduktor AT09 lepiej sobie radzą niż tak oryginalna inastalcja.... a wrazie "w" to koszt wtryskiwaczy poniżej 200 zł....reduktora tak samo :diabelski_usmiech
    A mam kolege co w golfie V 102 konnym na takim zestawie zrobił juz ponad 120 tys...i tylko filtry wymienia - tyle co robi przy instalacji.
    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Zamieszczone przez piotrek_os
      wtryskiwacze Reg Fast
      Listwa 120zl, tylko one strasznie glosne sa, niczym te Medy. Mialem i bylem w szoku
      Spritmonitor.de

Komentarz

• yunior81
        RS
        • 2010
        • 1657
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

piotrek_os, Ludzie sie do Staga nigdy nie przekonają chyba, że przez przypadek. Polaczek całe zycie ciuła na wymarzoną Skodę, bo nowa, bo przeciez ma cudowną gwarancje no i jak tanio bedzie jezdził na "fabrycznej" instalacji.
        Ja założyłem LPG na początku gwarancji i co mieli do zrobienia w ramach gwarancji to robili z usmiechem na twarzy.
        Stag przewyzsza LPG Landi Renzo kosztami samej instalacji, tańszym serwisem/częściami no i przede wszystkim bezproblemowym działaniem.

Komentarz

• adamsky
          Rider
          • 2025
          • 371
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

W drugim aucie tez mam staga i złego słowa o niej nie powiem. Jest dobrze ale i tanio. No cóż być może i tu trzeba się będzie kiedyś przesiąść na stag.

zakładałeś staga na gwarancji auta i nie robili problemów?

Komentarz

• yunior81
            RS
            • 2010
            • 1657
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

adamsky, nie od razu byl Stag. Najpierw bylo Landi Renzo a pozniej Stag. Instalacje zalozylem jak auto mialo ok 9 m-cy. Chcialem aby najpierw silnik sie ulozyl na benzynie. Wszystkie usterki zgloszone w czasie gwarancji zrobili bez zadnego problemu.

Komentarz

• kuncfot
              Ambiente
              • 2008
              • 191

A czy Panowie zachwalający staga czy inną nie skodowsą instalację mają samochód w leasingu ? i co ew. co na to firma leasingowa?

Komentarz

• piotrek_os
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8162
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                wtryskiwacze Reg Fast
                Listwa 120zl, tylko one strasznie glosne sa, niczym te Medy. Mialem i bylem w szoku
                no to moje jakieś ciche....bo ich zupełnie nie słychac - wręcz dziwne to było dla mnie jak gdzieś czytałem, ze wtryski słychać :diabelski_usmiech
                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Northeusz
                  RS
                  • 2010
                  • 1677
                  • Octavia I (1U2)
                  • AUM 1.8 20VT 150 KM

wtryskiwacze Reg Fast
                  no to moje jakieś ciche....bo ich zupełnie nie słychac - wręcz dziwne to było dla mnie jak gdzieś czytałem, ze wtryski słychać :diabelski_usmiech
                  Bo jak zaczynasz nasłuchiwać, otwierasz machę i sprawdzasz to się przełącza na PB :lol:. Wiesz, takie "demo" się włącza, że niby nie słychać
                  Pozdrawiam
                  Northeusz

Komentarz

• kuncfot
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 191

Zamieszczone przez yunior81
                    Ludzie sie do Staga nigdy nie przekonają chyba, że przez przypadek. Polaczek całe zycie ciuła na wymarzoną Skodę, bo nowa, bo przeciez ma cudowną gwarancje no i jak tanio bedzie jezdził na "fabrycznej" instalacji.
                    Tak więc wkur***asz ludzi kolego :roll: Brak szacunku i tolerancji dla bliźniego :evil: Nie Twoja sprawa jaką Polacy używają instalację lpg, a tym bardziej nie jest to powód aby kogoś wyzywać od Polaczków skąpców i w domyśle głupców. Do kieszeni też lepiej nikomu nie zaglądaj, bo domyślam się, że ogromna większość użytkowników forum i octavii potrafi liczyć równie dobrze co Ty, a może i lepiej :idea:

Kupując nowy samochód w leasingu, nie mam możliwości założenia nieoryginalnej instalacji lpg, więc bodź łaskaw nie udowadniać mi i sporej części użytkowników, jacy to mało ogranięci jesteśmy.

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratoRS
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

kuncfot, Masz mozliwosc :idea: Kupujesz auto bez LPG a potem zglaszasz leasingowi chec montazu. Tylko tu pojawi sie problem, bo oni zglosza to do ASO, a ASO powie ze tylko Landi montuja i tak kolko sie zamyka :lol: Ciekawi mnie czy ASO Audi, Vw lub Seata montuje cos innego. To tez grupa VW i tam przeciez serwisowac mozesz auto

Takie minusy leasingu. Przy kredycie tego problemu nie ma, bo to Twoje auto
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• yunior81
                        RS
                        • 2010
                        • 1657
                        • Octavia I (1U2)
                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

kuncfot, nie dorabiaj do tego co napisalem swojej ideologi i nie wciskaj mi tu ze kogos obrazam i nazywam glupcem.

Komentarz

• kuncfot
                          Ambiente
                          • 2008
                          • 191

Zamieszczone przez yunior81
                          Ludzie sie do Staga nigdy nie przekonają chyba, że przez przypadek. Polaczek całe zycie ciuła na wymarzoną Skodę, bo nowa, bo przeciez ma cudowną gwarancje no i jak tanio bedzie jezdził na "fabrycznej" instalacji.
                          Czy epitet "Polaczek" to standard w Twoim słowniku? bo w Polsce na pewno nie. Jak Niemiec używa takiego określenia to prasa w PL wali gromami. Dalej: "całe życie ciuła" ... frazesy i ogólniki ...
                          Szkoda gadać, nawet merytorycznie nie możesz się odnieść do wypowiedzi tylko wykręcasz kota ogonem :roll:

Maicroft możliwość zawsze jakaś tam jest, ja dokonałem takiego wyboru i jestem bardzo zadowolony :P

Komentarz

• yunior81
                            RS
                            • 2010
                            • 1657
                            • Octavia I (1U2)
                            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

kuncfot, chłopaku daj juz spokoj. Widze ze jestes osoba zakompleksiona ale nie musisz mi o tym w kazdym swoim watku przypominac.

Komentarz

• Rolaz
                              Classic
                              • 2013
                              • 5

kuncfot, Masz mozliwosc :idea: Kupujesz auto bez LPG a potem zglaszasz leasingowi chec montazu. Tylko tu pojawi sie problem, bo oni zglosza to do ASO, a ASO powie ze tylko Landi montuja i tak kolko sie zamyka :lol: Ciekawi mnie czy ASO Audi, Vw lub Seata montuje cos innego. To tez grupa VW i tam przeciez serwisowac mozesz auto

Takie minusy leasingu. Przy kredycie tego problemu nie ma, bo to Twoje auto
                              Seat montuje brc...

Jestem właśnie po montażu instalacji brc sequent 24.11 w octavia II fl 1.6 bse. Mam uaktywniona funkcje dotrysku benzyny 15 %, podczas dużego obciążenie. 15% jest stałe powyżej 650 mbar w dolocie. Monter tłumaczył to dbaniem o gniazda zaworowe oraz zastepowaniem w pewnym stopniu lubryfikacji.

Komentarz

• slawko80rr
                                Rider
                                • 2010
                                • 600
                                • Superb II (3T4)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Rolaz
                                Jestem właśnie po montażu instalacji brc sequent 24.11 w octavia II fl 1.6 bse. Mam uaktywniona funkcje dotrysku benzyny 15 %, podczas dużego obciążenie. 15% jest stałe powyżej 650 mbar w dolocie. Monter tłumaczył to dbaniem o gniazda zaworowe oraz zastepowaniem w pewnym stopniu lubryfikacji.
                                oj kolego wrzuć to na forum lpg to instalatorzy dobrzy i znani powiedzą ci co myślą o zastępowaniu lubrykacji i samej lubryfikacji itp, nie znaczy oczywiście że nie będzie prawidłowo działać. wystarczy odpowiedni montaż i ustawienie.
                                Sławka wozi Superb 2 FL
                                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...-by-slawko80rr

Komentarz

• Aligator1
                                  Classic
                                  • 2013
                                  • 13

tak czytam wasze posty i jak to dobrze że nie zakładałem instalacji w serwisie pomimo nowego samochodu. Panowie gdyby nawet doszło do (zniszczenia) wypalenia gniazd zaworowych w naszych Czeszkach to koszt naprawy to śmieszna moneta góra 800 zł ze wszystkim.

Komentarz

• yunior81
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 1657
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Aligator1, napisz jaki masz zestaw pod maską, może komuś niezdecydowanemu się przyda....

Komentarz

• k-pax
                                      Drive
                                      • 2013
                                      • 96
                                      • Octavia I combi (1U5)
                                      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Witam
                                      Zanim Aligator1 napisze co ma pod maską to może ja wymienię podzespoły instalacji:
                                      - Sterownik Stag 300 Isa 2
                                      - Reduktor ACR 01
                                      - Wtryskiwacze HANA "C"
                                      Zestaw śmiga bez problemów - zamontowany przez odpowiednią osobę :wink: (na południu Polski jest tylko kilka takich osób - poczytajcie przed montażem forum LPG".
                                      Samochód Octavia 1.6 BFQ.
                                      Pozdrawiam
                                      k-pax

Komentarz

• Rolaz
                                        Classic
                                        • 2013
                                        • 5

Zamieszczone przez slawko80rr
                                        Zamieszczone przez Rolaz
                                        oj kolego wrzuć to na forum lpg to instalatorzy dobrzy i znani powiedzą ci co myślą o zastępowaniu lubrykacji i samej lubryfikacji itp, nie znaczy oczywiście że nie będzie prawidłowo działać. wystarczy odpowiedni montaż i ustawienie.
                                        ...moglbys rozwinąć swoją myśl... bo nie wiem czy myślisz ze lubryfikacja jest dobra czy zła...

Komentarz

• Andrzej.P
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 1516
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Najnowsze wątki o lubrze na lpg-forum

Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
                                          FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG

Komentarz

• neoXs
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 555

Skoda oficjalnie o przełączaniu się na benzynę/gaz. Nawet symulator jest :P

Komentarz

• pzeb
                                              Drive
                                              • 2013
                                              • 74
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Witam!
                                              Wczoraj byłem w ASO na przeglądzie po 30 tys. km.
                                              Przed udaniem się do nich sprawdziłem interfejsem instalację LPG i zgrałem sobie konfigurację. Ponownie sprawdziłem po powrocie z ASO.
                                              Zarówno przed, jak i po przeglądzie nie jest włączony udział Pb - praca na samym LPG.
                                              Widocznie każde ASO dział w tym temacie indywidualnie.
                                              Pozdrawiam.

Komentarz

• pabloxr3i
                                                Classic
                                                • 2012
                                                • 13
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

dotrysk Pb

witam ostatnio byłem w ASO na wymianie gwarancyjnej wtryskiwaczy lpg i gość powiedział, że teraz na stałe jest włączony dotrysk PB 7% w przedziale do 4000 obr a po wyżej same paliwo, jeździ się teraz normalnie ale paliwa ubywa w zastraszającym tępie, pełna butla 40 litrów przejechne 500 km + 10 litrów paliwa, to jakaś masakra, co Wy na to?

Komentarz

• adamsky
                                                  Rider
                                                  • 2025
                                                  • 371
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Re: dotrysk Pb

Zamieszczone przez pabloxr3i
                                                  witam ostatnio byłem w ASO na wymianie gwarancyjnej wtryskiwaczy lpg i gość powiedział, że teraz na stałe jest włączony dotrysk PB 7% w przedziale do 4000 obr a po wyżej same paliwo, jeździ się teraz normalnie ale paliwa ubywa w zastraszającym tępie, pełna butla 40 litrów przejechne 500 km + 10 litrów paliwa, to jakaś masakra, co Wy na to?
                                                  Podejrzewam, że wcześniej tez jeżdziło sie normalnie bo sam tak mam (a bez dotrysków).

Poczytaj sobie artykół wrzucony powyżej: http://lpg-forum.pl/brc-lubryfikacja...ia-t25681.html

tam masz jasno napisane:

2,5zł /100km daje nam 250zł/ 10000 i wierzcie mi że to będzie od 500-1000zł, bo 1-2 litra benzyny to jest w małym silniku 1200 pojemności, w dodatku przy spokojnej jeździe.

Ja się umówiłem na przegląd do autoryzowanej stacji obsługi Landi i mogą mi nagwizdać.
                                                  Pytałem tez o wtryski i się bardzo zdziwili, że padają ludziom nagminnie po 20-30 tyś, bo oni może z 2 razy wymieniali na gwarancji a tak to ludzie po 100 tys nimi robią.
                                                  Jasno dali mi do zrozumienia, że ASO musi coś źle ustawiać albo przy montażu coś psują...
                                                  A co do samego ustawiania dotrysków, też mi powiedzieli że oni w VW nigdy tego nie włączali bo nie potrzeba (1.6 jest do gazu idealny).

Komentarz

• slawko80rr
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 600
                                                    • Superb II (3T4)
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Rolaz
                                                    Zamieszczone przez slawko80rr
                                                    Zamieszczone przez Rolaz
                                                    ...moglbys rozwinąć swoją myśl... bo nie wiem czy myślisz ze lubryfikacja jest dobra czy zła...
                                                    kolega Andrzej.P mnie ubiegł i podał już linki do opinii o których mówię, tak więc dodam tylko, że jest zła lub neutralna, na pewno nic nie daje.
                                                    Sławka wozi Superb 2 FL
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...-by-slawko80rr

Komentarz

Pracuję...